Gökkuşağının altından geçerken...

Gökkuşağının altından geçerken...

7 Şubat 2010 Pazar

GRUNGE EFSANESİ İLE İLGİLİ YERLİ YERSİZ TWİT’LER


GRUNGE EFSANESİ İLE İLGİLİ YERLİ YERSİZ TWİT’LER
14:22 07 Şubat 2010


Kurt Cobain ve Courtney Love’un kızı Francis Bean, 'My Chemical Romance' adlı müzik grubuyla bir projede yer alacakmış. Henüz bebekken medyaya malzeme olmanın ağırlığı hayat boyu yer etmiş olsa gerek…Nasıl bir proje bilemiyorum. Henüz dinleme şansım olmadı. Jeff Buckley ve Kurt Cobain’in öldükten sonra ortaya çıkarılan bin türlü kayıtları bu iki efsane isim hayattayken neden ortaya çıkarılmadı diye sorma gereği duymuyorum… Ölünün değeri daha fazla oluyor bu rezil modern çağda…
Kurt Cobain hakkında ilginç bilgileri paylaşayım, belki de çoğu yalandır. Yorumu sizlere bırakıyorum. Kiminde Kurt’e hayranlık duyabilir kiminde haberi uyduranların zihniyetine küfredebilirsiniz…Bu bilgi bombardımanı çağında söylenenlerden asla emin olmayın:
»Kurt’un çocukluktaki hayali arkadaşı Buda, 1960’lardaVietnam’a çağrılmış. Absürd bir gerçek mi…
»Kurt, lisede tanıştığı bas gitaristi Kirst Novoselic ile kilisede bir gençlik grubuna üye olmuşlar. Birlikte, Led Zeppelin şarkılarını yorumlamışlar. Jeff Buckley’de Led Zeppelin çalıyordu hatırlarsanız….
»1985 yılında Kurt, YMCA’nin güvenliğinden sorumluyken duvarına yazılar yazdığı için tuvaletleri temizleme cezasına çarptılımış.
»1984 yılında babası Don Cobain, bir deniz subayından, oğluyla konuşmasını rica etmiş. Kurt neredeyse donanmaya katılacakmış son anda vazgeçmiş.
»Çocukken yanlışlıkla bir kedisine zarar vermiş, diğerini öldürmüş, birini boyamış. (buna inanmamayı seçtim.)
»1986 yılında bir cover grubu kurmuş. Creedence Clearwater Revival cover’ları çalan bir anma grubuymuş. Grupta davul çalmış ama daha sonra grupta biri sakat kalıp ellerini yaralayınca yol Nirvana’ya ulaşmış.
»Grubun eski elemanı sarhoş halde araba kullandığı için polise yakalanmış ve aynı polise 'Bruce Springsteen' dediği için gruptan atılmış.
»Alaska’da balıkçılık yapan ve bu sayede iyi para kazanan Everman, Bleach albümlerinin masrafını karşılamayı kabul etmiş.
»Kurt, bütün o ilaçları sürekli sızlayan midesinin acısını dindirmek için kullanmak zorunda hissetmiş. Keyfi bir karar değilmiş.
»Asıl bomba ve gerçek olduğuna ihtimal verdiğim bilgi: Bir röportajında, “Eğer Courtney’i tanımasaydım biseksüel bir yaşam tarzını benimserdim” demiş. Kurt Cobain’de tıpkı Jeff Buckley’inki gibi bir insan sevgisi olduğu seziliyordu. Sadece öfkenin tam arkasına saklanmıştı bu sevgi…Olması gerektiği gibi belki de…
»Ailelerinin Noel hediyesi olarak aldıkları Michael Jackson – Dangerous Cd’lerini iade edip Nevermind’ı isteyen bir sürü genç, mağazaların kaydına geçmiş.
Bu haftaki yazım yarı keyifli, yarı hüzünlü, yarı biyografik olsun istedim…
Öfkenin, isyanın, twitter cümlesi tadındaki 'paylaşımların' hatrına…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder