Gökkuşağının altından geçerken...

Gökkuşağının altından geçerken...

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Nino Varon’un Resim Sergisi


Nino Varon’un Resim Sergisi
 10 Haziran 2012 BirGun Pazar Eki

6 Haziran Çaşamba günü, değerli müzik insanı Nino Varon’un resim sergisi açılışına, sadece havalimanı için yolumun düştüğü Yeşilköy’e gittim. Şiddetli yağmura rağmen, sevenleri onu yalnız bırakmamıştı. Duman’dan Kaan Tangöze de oradaydı. Sergide sadece tablolar yoktu, gitarların ve farklı objelerin üzerlerine çizdikleriyle de, çok ilginç işlere imza atmıştı Nino Varon. Elini sürdüğü tüm projelerin kalitesi, kendini anında belli eden sanat adamlarından biri Nino Varon. Sanat insanında, Renaissance’çıyımdır, çok yönlülüğü savunurum. Akademik eğitime de saygım büyük ama Tanrı vergisi çok yönlü yaratıcılığın çok ayrı bir değeri olduğuna inanırım. Nino Varon’un sergisindeki eserlerde, vizyon ve ince ruh vardı. Çok az insana nasip olur böylesi vizyon. Çevremde genelde, çok yönlü insanlar oldu ve ben de armut dibine düşer misali, sanatın farklı dallarına yöneldim. Çocukken çizgiromanlar yapardım, belki ilerde dönüş yaparım. Belki Nino Varon fark etmemiştir ama tekrar çizime dönmem konusunda bu sergi beni epey motive etti.

Kısaca tanıtım yazısından alıntılarsak :

“Ünlü müzik adamı, söz yazarı, besteci, yorumcu, prodüktör, ressam NİNO VARON,
Tual yerine GİTARLARI da kullandığı özgün RESİMLERİNİ , 6-17 Haziran 2012 arası "YEŞİLKÖY LONG" ta sevenleriye buluşturuyor... "Nino'nun Vapurları" size doğru yüzüyor... Ve... Nino Varon, misafirlerine bir ayrıcalık daha sunuyor..."Sevdiğiniz resmin İSMİNİ SİZ KOYUN" diyor.

Açılış Kokteyli: 6 Haziran 2012 Çarşamba Saat 17:00
Sergi Tarihi: 6 -17 Haziran 2012
Yer: Yeşilköy LONG ( Yeşilyalı sok No: 6 Yeşilköy )
Misafir İlişkileri Yön. : Belgin Günay 0533 031 50 85 / 0212 662 06 87

NİNO VARON'u bilenlere zaten hatırlatmaya gerek yok ama bilmeyenler için,
55 yılını en iyi arkadaşı müzikle geçirmiş bir isim NİNO VARON. Nilufer'den , Tanju Okan'a, Ajda Pekkan'dan Kayahan'a, Füsun Önal'dan Modern Folk Üçlüsü'ne, Timur Selçuk'tan Juanito'ya, Bulutsuzluk Özlemin'den Duman'a 65 sanatçıyla çalıştı. Dönemin en önemli isimlerine prodüktörlük yaptı. Yazdigi ve bestelediği onlarca şarkı, 40'ın üzerinde Reklam ve Film müziği var.

Tanju Okan’a yazdığı "Hasret", Nilüfer’e yazdığı "Göreceksin Kendini", Aşkın Nur Yengi'ye bestelediği " İmkansızım", Demet Sağıroğlu'na yazdığı "Papatya Falları", gibi..... şarkı sözlerinin yanı sıra yaptığı bestelerle de listelerde hep bir numaraya yükseldi. Yüzlerce plak, binlerce şarkıyla geçirdi hayatını...

Nino Varon, son dönemlerde kendi albümleriyle sevenlerine özel bir müzik ziyafeti sunuyor. Duygu yüklü "Hastayım" , "Bir Kadın Bu Kadar Özlenmez Ki, "Hoşgeldin Efkar" gibi şarkılarla "söz yazarı, besteci, yorumcu" kimliğiyle, etkileyici, dokunaklı sesiyle, kendine has yorumuyla sevenlerinin kalbine dokunuyor.... diğer zamanlarda yıllardır ön plana çıkarmadığı "RESSAM" kimliğiyle harika özgün RESİMLER yapıyor.

Ben kendisini tanıma şansını, geçtiğimiz sonbahar ayında buldum. (2011) Büyükada’ya gittiğimde, ortak dostlarla beraber misafiri olduk. Babam kendisi için “troubadour” sıfatını kullanmış bir yazısında. Bu yazıyı hiç unutmamış Nino Varon. Kendisini tanıdıktan sonra, bunu ben de bizzat gördüm. Günümüzde popüler olan birçok prodüktör , kendisinden ince ruh ve vizyon eğitimi almalı. Ama maalesef bunlar sonradan kazanılmıyor. Müziğe evrensel olarak bakabilmek, trend’leri her daim takip edebilmek, çok insana ulaşabilmeyi kaliteden ödün vermeden yapabilmek, aşka her şeyden daha fazla değer verip bunu müziğe kalpten yansıtabilmek, bir Don Juan gibi kalabilip, yaşama sevincini taze tutabilmek, çok az insana nasip olur. Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi sempozyumunda 70’lerin ruhundan bahsederken ve esprilerle salonu gülmekten kırıp geçirirken de çok doğal ve kendiyle, dünyayla barışıktı. Çevresindeyken, motive olabileceğiniz ve hayata pozitif baktırabilen ender kişilerden.

Nino abime buradan sonsuz sevgi, saygı ve hürmetlerimi iletiyorum.
Bu sergiyi mutlaka görün.

Not : 11 Haziran Pazartesi aksamı 22:00’da Mayotte Pub’da ücretsiz konserime beklerim.
İstiklal Caddesi / Taksim   Rez : 0212 243 24 40

Ece Dorsay

ecedorsay@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder