Gökkuşağının altından geçerken...

Gökkuşağının altından geçerken...

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Zift Grubu ile Keyifli Program


Zift Grubu ile Keyifli Program
24 Haziran 2012 BirGun Pazar Eki

Geçen hafta Cumartesi konuk aldığım Zift grubuyla çok keyifli bir program yaptık Açık Radyo’da. Gülmeye doyamadık. Kendimizle bile dalga geçtik. Sektörle kafa bulduk.
90’lardan beri bu işin sahne tozunu yutmuş, olgun ve samimi dostlar ile program yapmak güzeldi. Kısaca grubu tanıyalım :
Cantek Batur (Vokal)
Olay Andaç (Gitar)
İlker Göçmen (Bas Gitar)
Barış Samir (Davul)
Yavuz Yurtgüder (Klavye)
“Grup 1990'li yılların başında  kurulmuş İstanbul’ da çeşitli barlarda ve festivallerde cover grubu olarak sahne almıştır. Grup üyelerinin bir kaçının yurt dışına gitmesi nedeniyle müziğe ara veren grup 2008 yılında herkesin yurda dönüşüyle yeniden bir araya gelmiş, isimlerini ZİFT olarak değiştirmiş ve kendi parçalarını  üretmeye başlamıştır. Albüm kayıtları dolayısıyla konserlere bir süre ara veren grup, ilk albümleri “YANLIŞ ŞEYLER”i Aralık ayı içerisinde sevenleriyle buluşturdu.
Grubun diğer gitaristi Türker Talayman, 2009 yılında işlerinin yoğunluğu nedeni ile gruptan ayrıldı ancak kayıtlarda konuk olarak 3 parçada gitar çaldı. İstanbul Arabesque Project üyesi Korkut Peker bir parçada perdesiz gitar, Şebnem Ferah ve Pentagram'ın gitaristi Metin Türkcan yine bir parçada elektrik gitar çalarak albüme katkıda bulundu. Direnen Mızıkacılar’dan Pelin Özülkü ve Nevermind’dan Günkut Akgül ise albümle aynı adı taşıyan “Yanlış Şeyler” isimli parçaya geri vokallerle konuk oldular. Albümün mix'i Türkiye'nin en yeni ve iyi stüdyolarından Babajim'de Şebnem Ferah, Sertap Erener, Aydın Esen gibi isimlerle çalışan tecrübeli ses mühendisi Alp Turaç tarafından, mastering’i ise Sarı Ev stüdyolarında yine tecrübeli isimlerden Barış Büyük tarafından yapıldı.”
Stüdyoda, Ege türküsü olan Ateş Ver’in akustik yorumu beni etkiledi. Cantek’in yorumu içtendi, söylerken gerçekten sözleri hissettiği belliydi. Sindirerek cover yapmak önemli. Bir şarkıyı çok severek ve isteyerek söylediğiniz yüz ifadenizden, enerjinizden anlaşılır. Bazen çok başarılı bir aranjman olmaz ama yorumunuz çok içtendir, çok adanmış haldedir.
Üvey aşklar şarkısının ismini dahi beğendim. Günümüzdeki sığ ihtiraslara gönderme diye algılanabilir veya içimizdeki kaotik hislere ve yalnızlığımızın çaresizliğine :
Üvey Aşklar
Bir gözün okşar beni
Bir gözün seyreder
Usulca uzaklardan
Hemen karışır aklın
Aldığın her nefeste
Rüzgarla değişir kalbin
Yazılmasın bunlar
Çizilmesin bunlar
Üvey aşklar bunlar
Mecburiyetten
Gel sarıl sıkıca bana
Günahların kazınsın
Masumsun artık
Yazılmasın bunlar
Çizilmesin bunlar
Üvey aşklar bunlar
Mecburiyetten

Ece Dorsay


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder