Gökkuşağının altından geçerken...

Gökkuşağının altından geçerken...

11 Mart 2013 Pazartesi

Baler'den Kahve Molası



Baler’den Kahve Molası
10 Mart 2013 BirGün Pazar Eki

Önce bir grup ismi sandığım ve daha sonra solo proje olduğunu anladığım Baler’in Kahve Molası adlı albümünün dezavantajı, kapağındaki kahve fincanı ve ismi. İlk bakışta bir restoranın tanıtım CD’si ya da farklı tasarlanmış menüsü gibi duruyor.

Biraz geç gelmiş bir albüm gibi. Müzikal yapı ve sanatçının duruşu, 90’ların sonunda taze bir soluk olabilirdi. Fotoğraflardaki Fender Marcus Miller bas gitarı, benim bas gitarın aynısı diye sevindim çocuksu bir heyecanla. Basçı birinin ön planda olması her zaman renkli bir boyut katar müziğe. Sting edası var bu durumda. Gereksiz adlı şarkının sözleri klişelerle dolu , keza Söyle Sevgili de öyle. “Sensizliğin günleri acıtmadan geçer mi?” “Hala sımsıcak anılar, hiç kapanmadı yaralar” gibi sözlerin artık tedavülden kalkması gerekmiyor mu?

Basın bülteni bize şunları diyor :

“Baler, basçı/solist olarak Ankara ve İstanbul sahnelerinde 25. yılını tamamlarken, ilk albümü Kahve Molası’nı müzikseverlerin beğenisine sunuyor...

Tarsus Amerikan Koleji’nde başlayan müzik hayatına, AAAL ve ODTÜ’de devam eden Baler, iş hayatı yıllarında da müzikten hiç kopmadı. Bir yandan çok uluslu şirketlerde pazarlama/proje yöneticiliği kariyerini sürdürürken, diğer tarafta efsane grup Mustafa Hadi Dedi ile on yıl boyunca Ankaralılar ile buluştu.

Bir kahve molası keyfinde...

Günü yaşamak, hayatı ve hayalleri ertelememek temalarını blogunda ve pop rock tarzındaki bestelerinde sıkça işleyen Baler, albümü baştan sona Cenk Eroğlu ile Xcarnation stüdyolarında tamamladı. 8 parçanın hepsinin söz ve müziği Baler’e ait.

İşte, okulda, trafikte başınızı kaldırıp bir soluk almak isterseniz, kahve molası keyfindeki bu albüm We Play etiketi ile Eylül ayının ikinci haftasında müzik marketlerde...”

Cenk Eroğlu, gizli kahraman. Bu albümde emeği büyük.
Güzel bir renk olabilecekken klişelerin arasında sıkışmış kalmış Baler’in albümü…

Şirket : WePlay

NME dergisinin, bu hafta dinlemeniz gereken 10 şarkı önerisi ilginç ve güzel :

James Blake – Digital Lion
AlunaGeorge – Attracting Flies
Best Coast – Fear of My Identity
Joey Bada$$ Feat. Chance The Rapper – 'Wendy N Becky
Tyler, The Creator – 'Treehome'
Dirty Projectors – There is a Fire
Findlay – Off and On
Father Sculptor – Lowlands
Iggy Azalea – Work
Fucked-up – 21st Century Cling-Ons








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder